Negroni

Negroni

aantal | drankje | feestelijk | italiaans |

Voor een heerlijke cocktail hoef je niet naar een bar te gaan, die maak je gewoon zelf! Probeer deze bitterzoete klassieker uit Italië: negroni.
Methode: stir
Glas: rocks
Garnering: sinaasappelzest
Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 30 ml gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml rode vermout

Instructies

  1. Vul een mixing glas met ijsblokjes.
  2. Schenk de gin, Campari en rode vermout erbij.
  3. Stir alle ingrediënten totdat er vorst op de buitenkant van het mixing glas begint te vormen.
  4. Vul een rocksglas met ijsblokjes of gebruik een grote ijsbal.
  5. Strain de cocktail in het glas.
  6. Garneer de cocktail met een sinaasappelzest.

Voedingswaarde

Receptuur: Tess Posthumus. Beeld: Dana van Leeuwen

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!