Nectarine-vanillesorbet

Nectarine-vanillesorbet

aantal 4 | zoet | weekend, zomer | |
We zitten volop in het nectarineseizoen! Nog tot september kunnen we ons hart ophalen aan fantastische gerechten met dit geurige, zoete, sappige fruit. Deze nectarine-vanillesorbet is om van te dromen!
Voorbereiding55 minutes

Ingrediënten

  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 700 g nectarines in kleine blokjes
  • 4 nectarines gehalveerd
  • 1 vanillestokje de vanille-merg eruit geschraapt
  • Ook nodig: staafmixer
  • evt. ijsmachine

Instructies

  • Verwarm in een steelpan op matig vuur de fijne kristalsuiker met het water, de kleingesneden nectarines, de zaadjes van het opengesneden vanillestokje, al roerend tot de suiker is opgelost en kook de nectarines in 5-7 min. heel zacht en gaar. Laat iets afkoelen. 
  • Verwijder het vanillestokje en pureer het mengsel met een staafmixer. Schep in een kom. Zet afgedekt ± 4 uur in de koelkast. 
  • Draai in een ijsmachine in 30-40 min. tot ijs. Doe over in een diepvriesdoos. Laat 4 uur opstijven in de diepvries. 
  • Serveer op 2 gehalveerde nectarines per persoon.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
  • Houd rekening bij dit receptuur met de de koel- en vriestijden! 
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Kerrie Ray. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!