Nog meer easy recepten voor elke dag vind je in onze special. Bestel ‘m hier:
Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | lunch, lunchgerecht, snack | | indiaas | vegetarisch
Mini-naan vul je met gegrilde aubergine, zoete mangochutney en zachte paneer. Lekker met frisse, Indiase katchumbasalade.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 el olie
- 1 tl garam masala
- 8 mini-naans
- 6 el mangochutney + extra voor erbij
- 400 g paneer*, in reepjes
- 2 takjes munt, blaadjes geplukt
- 1 chilipeper, in ringetjes
- 30 g gezouten cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
katchumba
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 tomaten, zonder zaadjes, fijngesneden
- 3 snackkomkommers, in plakjes
- ½ groene peper, in ringetjes
- 1 takje munt, blaadjes in reepjes
- snufje cayennepeper
- sap van 1⁄2 citroen
Instructies
- Snijd de aubergine in plakken, bestrijk ze met wat olie, bestrooi met wat zout en gril ze in porties in ± 10 min. gaar. Draai halverwege en bestrooi met de garam masala. Bestrijk 8 naans met wat mangochutney. Leg 4 naans met de chutneykant naar boven en beleg met de aubergine. Verdeel de paneer erover en dan de cashewnoten, munt en rode peper. Dek af met de laatste 4 naans, chutney- kant naar beneden. Bak ze gaar volgens de gebruiksaanwijzing van het tosti- apparaat of bak in een koekenpan met deksel en keer ze halverwege voorzichtig.
- Meng intussen alle ingrediënten van de katchumba met een snufje zout. Geef de naantosti’s met de katchumba en wat extra mangochutney.
Voedingswaarde
- calorieën: 652 kcal
- eiwit: 34 g
- vet: 22 g
- koolhydraten: 75 g
* Paneer is vegetarische, Indiase verse kaas. Je koopt het bij de ruim gesorteerde supermarkt, biologische of Aziatische winkels. Of maak het zelf: zie recept hierna.
RECEPTEN DOSIA BREWER, MERIJN TOL | FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!