Naanpizza met muhammara

Naanpizza met muhammara

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | midden-oosters |
Naanbrood is een supersnel alternatief voor een pizzabodem. De tomatensaus laten we staan, in dit recept speelt muhammara de hoofdrol. De verkruimelde geitenkaas on top zorgt voor een heerlijk romig accent.
Kooktijd20 minutes
Oven15 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 bakje muhammara Maza
  • 2 citroenen bio rasp + sap van 1 citroen
  • 2 bakjes tuinkers
  • 2 pakjes naanbrood 280 g / s stuks per pak, naturel of knoflook-koriander
  • 200 g aspergetips
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 80 g geitenkaas zacht
  • paprikapoeder
  • olijfolie om te besprenkelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng intussen de muhammara met de helft van de citroenrasp, de helft van de tuinkers en citroensap naar smaak.
  • Bestrijk de naanbroden royaal met het muhammara mengsel. Verdeel de aspergetips en walnoten erover. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat paprikapoeder. Besprenkel royaal met olijfolie. Bak de naanpizza’s ± 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven bestrooi met de rest van de tuinkers, citroenrasp en peper en zout naar smaak en serveer meteen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer in samenwerking met Maza
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!