muffins met gepocheerde peren & amandelcrumble

muffins met gepocheerde peren & amandelcrumble
Recept: Kim Coverdale & Helema Moursellas Fotografie: Nigel Lough Styling: David Morgan
aantal 12 | gebak | | internationaal |
Deze heerlijke vanille-ahornmuffins laten je keuken zo lekker geuren, dat iedereen vanzelf aanschuift. Pocheer de peren eerst in geurige ahornsiroop met vanille en top de muffins af met crunchy amandel-crumble
Voorbereiding35 minutes
Kooktijd30 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Ingrediënten

  • 60 ml ahornsiroop
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 grote peren, geschild, uitgeboord, in dunne partjes
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 250 ml karnemelk
  • 80 ml neutrale olie
  • 2 eieren, losgeklopt

ook nodig:

  • muffinplaat met 12 holtes ingevet bekleed met papieren vormpjes

amandelcrumble

  • 50 g bloem
  • 40 g lichtbruine basterdsuiker
  • 30 g ijskoude boter, in blokjes
  • 35 g amandelschaafsel

Instructies

  • Breng de ahornsiroop met 55 g van de suiker, de vanille en 80 ml water op matig vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Leg de peren in de siroop en breng aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer de peren afgedekt in ± 15 min. gaar. Neem van het vuur en laat de peren volledig afkoelen, zonder deksel. Laat ze uitlekken en vang daarbij de siroop op.
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Doe voor de crumble de bloem met de basterdsuiker in een kom, voeg de koude boterblokjes toe en wrijf ze er met je vingertoppen vlug door, zodat je een grof kruimelmengsel krijgt, maar laat wat grotere botervlokjes heel. Schep het amandelschaafsel er door.
  • Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met het amandelmeel en de resterende 165 g kristalsuiker. Maak een kuiltje in het midden en voeg hierin de karnemelk, olie en eieren toe. Meng ze er vlug door. Spatel de helft van de peren erdoor.
  • Verdeel het beslag over de holten in de muffinplaat, leg de resterende plakjes peer er op en bestrooi met amandelcrumble. Bak de muffins in 15-20 min. gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de bakvorm, neem ze eruit en laat ze verder afkoelen op een rooster. Sprenkel er vlak voor serveren de perensiroop over.

Voedingswaarde

calorieën: 369kcal
eiwit: 7g
vet: 13g
koolhydraten: 55g
auteur: delicious.
Recept & bereiding: Kim Coverdale & Helema Moursellas, fotografie: Nigel Lough & styling: David Morgan
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook onze chocolade-kokosmuffins