Muffins met boerenkaas en komijn

Muffins met boerenkaas en komijn

vegetarisch
aantal 12 | hapje | pasen | hollands |
Dagelijks goed eten, dat is in drie woorden de basis van Marqt (je weet wel…die met een q). Enkele jaren geleden vroegen we aan 5 Marqt-specialisten hun favoriete product. delicious.friend Yolanda van der Jagt maakte daarbij o.a. dit recept voor muffins met boerenkaas en komijn. Op-en-top Hollands en héél erg lekker!
Kooktijd20 minutes
Oven25 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 280 g bloem
  • 4 tl (afgestreken) bakpoeder
  • 1 el tijm gedroogd
  • 150 g boerenkaas 11/2 jaar gerijpt
  • 60 g boter
  • 100 ml melk
  • 150 ml yoghurt
  • 1 ei
  • 2 tl komijnzaadjes of karwijzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom, voeg 1 tl zout en de tijm toe en roer door elkaar.
  • Rasp de kaas op een grove blokrasp. Roer een klein beetje van de bloem uit de kom door de kaas, zodat hij mooi los blijft en zet apart.
  • Smelt de boter in een klein steelpannetje en neem van het vuur. Roer de melk en yoghurt met een garde erdoor, voeg het ei toe en klop het los.
  • Schenk de boter bij de bloem en roer het, bij voorkeur met je vingers, een klein beetje door elkaar. Strooi de kaas erover en schep het heel kort door elkaar (bloemvlokken moeten nog zichtbaar zijn). Verdeel met een grote lepel het beslag over 12 licht ingevette vormpjes van een muffinvorm.
  • Strooi de komijn- of karwijzaadjes erover en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Productie: Ellen van Mol. Recepten: Yolanda van der Jagt. Bereiding: jacqueline Pietrowski. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Sandra Kissels m.m.v. Marqt
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!