Muesli-honingrepen

Muesli-honingrepen

aantal 20 | ontbijt | weekend | |
Mueslirepen maak je heel eenvoudig zelf. Met acaciahoning erdoor krijg je een extra aromatische bloemensmaak. Kies je voor woudhoning dan wordt de honingsmaak nóg dieper en krachtiger. Zet de mueslirepen in als ontbijt, als tussendoortje of bij de thee, die je óók kunt zoeten met honing.
Kooktijd20 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 200 g havermout
  • 75 g amandelschaafsel
  • 75 g kokos geraspt
  • 35 g lijnzaad gebroken
  • 30 g boter gesmolten
  • 180 ml Melvita acacia of woudhoning
  • 40 g lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt vanillepoeder
  • 80 g dadels ontpit, fijngesneden
  • 80 g abrikozen gedroogd, fijngesneden
  • 50 g cranberry’ gedroogd
  • ook nodig: bakblik van 20×30 cm ingevet, met bakpapier bekleed

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verwarm de havermout, amandelen, kokos en het lijnzaad in een grote koekenpan (geen antiaanbakpan) al omscheppend 10-12 min., tot het geurig en licht geroosterd is. Doe over in een ruime kom.
  • Verwarm intussen de boter, honing, suiker, vanille en een flinke snuf zeezout zachtjes en laat 1 min. koken. Voeg toe aan het havermoutmengsel en meng goed.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Meng de gedroogde vruchten door het havermengsel en verdeel gelijkmatig over de vorm. Druk de massa goed plat aan met vochtige handen.
  • Bak de koek 25-30 min. in het midden van de oven. Laat buiten de oven 2-3 uur goed afkoelen, dan wordt de koek lekker knapperig.
  • Snijd de koek in repen en en bewaar – evt. verpakt in bakpapier – in een afgesloten doos of trommel. Koel bewaard blijven ze zeker 1 week goed.

Voedingswaarde

calorieën: 175kcal
eiwit: 3g
vet: 7g
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
Recept en bewerking: Trudelies Schouten. Fotografie en styling: Marianne Snel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!