Mosseltaco’s met piripirisaus

Mosseltaco’s met piripirisaus

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | fusion |
Bart van Olphen weet álles over Zeeuwe mosselen. Ook hoe je ze het lekkerst klaarmaakt. In een taco bijvoorbeeld, met daarbij zachte avocado, pittig jalapeño en zoete maïs.
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

beslag

  • 150 g bloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 200 ml melk

saus

  • 3 el yoghurt
  • 3 el crème fraîche
  • ½ citroen sap en rasp
  • 1 el piripirisaus

overige ingrediënten

  • zonnebloemolie om te frituren
  • 12 tortillawraps klein
  • 400 g mosselvlees gekookt
  • 12 ijsbergslabaderen gewassen
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 tomaten zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
  • 1 bosui in ringen gesneden
  • 2 el maïskorrels uit blik
  • 1 avocado ontpit, vruchtvlees uit de schil geschept en in blokjes gesneden
  • 2 jalapeñopepers in ringen gesneden handvol korianderblaadjes, grof gesneden
  • 2 limoenen de schil geraspt, in partjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit zonnebloemolie in een frituurpan tot 180 °C.
  • Meng voor het beslag de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng beetje bij beetje de melk erdoor en vervolgens al kloppend met de garde het ei. Klop tot je een glad beslag hebt. Voeg wat zout toe en zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast, zodat het iets steviger wordt. Meng voor de saus de yoghurt, de crème fraîche, het citroenrasp en de piripiri door elkaar. Breng op smaak met zout. Zet de saus apart.
  • Verwarm de wraps in een droge koekenpan 1 minuut aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Haal ze door het beslag en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Leg de tortilla’s op een platte schaal en beleg ze met de sla, mosselen, ui, tomaten, bosui, maïs, avocado, jalapeño en koriander. Sprenkel er wat saus over en strooi de limoenrasp erover. Serveer de tortilla’s met partjes limoen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Bart van Olphen. Fotografie: David Loftus.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!