aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
frans |
Misschien had je het niet door, maar de Mosselweek is in volle gang. Door het hele land kun je bij goede restaurants mosselgerechten eten die speciaal zijn bedacht voor deze week. Volgens het Nederlands Mosselbureau eten we slechts 2-3 keer per seizoen een pannetje mosselen. Dat vinden wij te weinig, daarom vandaag een recept voor romige mosselen. Door de crème fraîche krijgen de mosselen een zachte smaak. Door ze in kleinere hoeveelheden te bereiden krijg je een perfect gekookte mossel.
Ingrediënten
- 2 kg mosselen Zeeuws
- 200 ml muscadet of andere witte wijn
- 125 ml crème fraîche
- 4 el olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 4 stengels bleekselderij fijngesneden
- 4 tenen knoflook in plakjes
- 15 g peterselie
- ook nodig: 4 kleine mosselpannen
Instructies
- Was de mosselen, tik ze op het aanrecht (dan sluiten ze) en laat 5 min. op een vergiet staan, zodat ze het water weer loslaten.
- Mix in een maatbeker de wijn en crème fraîche door elkaar met een staafmixer. Verdeel de olie over 4 mosselpannen en verwarm ze. Verdeel de ui, bleekselderij en knoflook over de 4 pannetjes en bak de groente zachtjes glazig.
- Haal het peterselieblad van de stelen, snijd de stelen fijn en verdeel over de pannetjes. Snijd het peterselie grof en houd tot gebruikt achter.
- Verdeel de mosselen over de 4 pannen, schep om met de groente en schenk het wijnmengsel erbij. Leg de deksels erop en kook de mosselen op hoog vuur. Als de stoom onder het deksel vandaan komt, schud dan met de deksel erop om en stoom nog 1 min. Draai het vuur uit. Schud de mosselen om, als ze allemaal geopend zijn dan zijn ze goed. Schep de peterselieblaadjes erdoor en serveer met Frans stokbrood en een groene salade.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!