De eilanden en kust van West-Zweden zijn één groot zilt paradijs! Culi-redacteur Merijn Tol duikt in het nieuwe nummer in de beste oesters, de lekkerste mosselen en een schat aan zeewier. Kortom een geweldige bestemming voor alle liefhebbers van zeewier en schaal- en schelpdieren. Wij delen hieronder een van deze heerlijke recepten. Bestel het nieuwe nummer hier.
Mosselen met knoflook
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
bbq |
internationaal |
lactosevrij
Zin in iets bijzonders? Deze mosselen met knoflook en sesamdressing staan verrassend snel (binnen 25 minuten!) op tafel.
Kookgerei
- evt. keukenthermometer, barbecue
Ingrediënten
- 1 kg mosselen,
- 150 ml koolzaadolie
- 20 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el sesamolie
- sap en rasp van ½ biocitroen
- 1 el oestersaus
- ½-1 chilipeper, naar smaak, fijngesneden
- vissaus, naar smaak
- ½ bosje bieslook of ander vers kruid
- koriander of munt, fijngehakt
- verse parmezaan, geraspt, voor erover
Instructies
- Was de mosselen en laat ze even weken in koud zoet water, zodat zand en vuil loskomen. Doe ze in een ruime pan met een scheutje water, verhit op middelhoog vuur en stoom de mosselen enkele min. tot ze opengaan.
- Verhit de koolzaadolie tot 170°C in een steelpan, voeg de knoflook toe en roer goed door. Frituur de knoflook lichtbruin en haal de pan van het vuur. Bewaar de knoflookolie tot gebruik.
- Meng de sesamolie met het citroensap, de oestersaus en chilipeper. Breng op smaak met vissaus voor de perfecte zoutbalans.
- Verhit de grill op 200°C of verhit de barbecue. Verwijder 1 schelphelft van elke mossel en gooi weg. Schik de mosselen in een ovenschaal of over een bakplaat. Besprenkel met de sesamdressing, knoflookolie en bak ze 1-2 min. in de oven of op de barbecue tot licht gekleurd. Bestrooi met de bieslook en parmezaan.
Voedingswaarde
calorieën: 594kcal
eiwit: 33g
vet: 47g
koolhydraten: 8g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!