nr.1 foodmagazine

Mister kitchen’s hollandse hotdog met homemade worst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 10 | lunchgerecht | doordeweeks, weekend | hollands |
Mister Kitchen’s Dutch Dog verenigt hun Hollandse scharrelworst met lokaal lekkers als komijnekaas en andijvie. De hotdog is de ultieme snack, maar waar komt die naam vandaan? Het verhaal gaat dat hij uit Frankfurt komt. De cartoonist Tad Dogan maakte tijdens een polo-evenement een cartoon van een teckel die tussen een broodje zat, omdat er worstjes voor de honden werden verkocht.
kooktijd45 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 10 worsten zie recept of Mister Kitchen’s, Butch&Dutch worsten (zie butchdutch.nl)
  • 4 uien zoet, gepeld en in grove stukken
  • 300 g citroenmayonaise
  • 4 el olijfolie
  • ½ krop andijvie fijngesneden
  • 20 oude komijnekaas dunne plakjes
  • 10 witte puntjes of stukken Turks brood

mister kitchen’s worst (± 1 kg)

  • 700 g varkensschouder
  • 300 g buikspek
  • 3 g nootmuskaat geraspt
  • 5 g zwarte peper grof gemalen
  • 3 g bieslook vers, fijngehakt
  • 20 g ijskoud water
  • 1 g zout
  • ± 2 m varkensdarm

instructies

  • Hotdogs
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de ui in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet een half uur in de oven. Doe de ui met mayonaise in een keukenmachine en pureer tot een gladde uienmayonaise. Bak de worst in ± 10 min. in een beetje olijfolie en/of boter gaar in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de worst over de broodjes en maak af met andijvie, komijnekaas en uienmayonaise.
  • Worst
  • Zorg dat de temperatuur van het vlees 4ºC of minder is. Snijd het in blokken van ± 4×4 cm. Maal het grof in een gehaktmolen. Meng alle specerijen, bieslook, water en zout door het vlees. Maal de massa nogmaals in de vlees- molen. Vul de darm met een worstenstopper. Maak een lange worst en draai de worst op gelijke afstanden zodat worsten ontstaan van ± 12 cm. Laat afgedekt 1 nacht rusten in de koeling.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Zelf vlees malen en worst maken? Kijk op deliciousmagazine/worstmaken
Recepten: the Fat Dog. Fotografie: Eric van Lokven, Marie-Pierre Morel. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Merijn Tol
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!