Heb je nog wat vakantiedagen over? Reis dan – net als culinair redacteur Hester – af naar Luxemburg-stad. Een groene, relaxte en lekkere aanrader, en fijn dichtbij. Of, héél relaxt: blijf thuis en kook Hesters luxe Luxemburgse gerechten. Al haar tips en recepten vind je in delicious.september. Shop het nummer hier:
Misosoep met uien, cider & kniddelen
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, soep | doordeweeks, weekend | japans, Luxemburg | vegetarisch
Bijna iedereen kent de authentieke Luxemburgse keuken: vrij bourgondisch, vol vlees, stoofgerechten, pasteien en romige sauzen. Culinair redacteur Hester de Goede transformeert comfortklassiekers naar vegagerechten, zoals deze misosoep.
Ingrediënten
- 8 middelgrote uien, gehalveerd
- 75 g boter
- 3 el miso
- 100 ml cider
- 350 g haricots verts, zonder steelaanzet, gehalveerd
- 300 g knolselderij, in blokjes van 1 cm
- 6 el olijfolie
- 2 appels, met schil, in kleine blokjes
- ½ bosje kervel of platte peterselie, grof gehakt, ter garnering
Kniddelen:
- 1 ei
- 60 ml melk
- 125 g bloem
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 tl gemalen venkelzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de uien met de snijkant naar beneden in een diepe braadslee en voeg 50 g boter, de miso, cider en 800 ml water toe. Dek af met aluminiumfolie en rooster ± 45 min. in de oven, keer de uien halverwege.
- Klop intussen voor de kniddelen het ei los met de melk. Klop de bloem er in twee delen door tot een glad beslag. Meng de Parmezaanse kaas, het venkelzaad en ½ tl zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook in 3-5 min. beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel koud onder stromend water. Kook op dezelfde manier de knolselderij net beetgaar.
- Breng het water opnieuw aan de kook. Schep met twee theelepels telkens een hoopje van 1 tl beslag in het water en kook tot de kniddelen boven komen drijven. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Zorg dat ze niet aan de bodem blijven plakken en kook niet te veel tegelijk. Scheur of snijd de kniddelen in kleine stukjes.
- Neem de uien uit de oven. Doe het uienmengsel over in een pan en pureer glad. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kniddelen in delen in 3-5 min. rondom goudbruin en knapperig.
- Verdeel de knolselderij, haricots verts en appelblokjes over 4 diepe borden. Schenk de soep erbij en verdeel de kniddelen erover. Garneer met kervel of peterselie.
Voedingswaarde
- calorieën: 649 kcal
- eiwit: 18 g
- vet: 37 g
- koolhydraten: 51 g
TEKST, RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE SABRINA GAUDI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 31x grootse recepten met miso