Miniburgers met wildzwijn, chorizo en perenchutney

Miniburgers met wildzwijn, chorizo en perenchutney

aantal 8 | lunchgerecht | | |
Deze miniburgers met wildzwijn, chorizo en chutney zijn kleine smaakbommetjes! De pittige chorizo en de fris-zoete perenchutney vormen een heerlijke combinatie! Serveer deze kleine hamburgertjes met een satéprikker als feestelijke kersthapjes!
Voorbereiding40 minutes
Kooktijd15 minutes
Opstijven30 minutes
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 400 g gehakt van wildzwijnfilet*
  • 80 g chorizo fijngesneden
  • 100 g macadamianoten geroosterd en fijngehakt
  • 8 mini-hamburgerbroodjes
  • 50 g wasabi-rucola*

perenchutney met fenegriek

  • 3 peren schoongemaakt, in blokjes (300 g schoongemaakt)
  • 1 ui klein, fijngesneden
  • 75 g basterdsuiker licht, bruin
  • 75 ml wijnazijn wit
  • 2 tl fenegriekzaad geroosterd (of gebruik venkelzaad)

Instructies

  • Breng voor de chutney alle ingrediënten in een steelpan aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat 20 min. zachtjes koken totdat de peren moesachtig worden. Breng op smaak met een beetje zout en laat afkoelen.
  • Verhit intussen een koekenpan voor op middelhoog vuur. Voeg de boter en sjalot toe en bak in 3 min. zachtjes tot glazig. Meng de sjalot met het gehakt, de chorizo, macadamianoten en 1 tl zout in een kom en kneed flink door (5 min.), hierdoor krijgt het gehakt meer stevigheid. Vorm er acht burgertjes van en laat afgedekt minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  • Bestrijk de burgers met een beetje olie. Verhit een grillpan voor op middelhoog vuur. Leg de burgers op de grill en bak 3-4 min. aan elke kant. Laat ze onder aluminiumfolie kort rusten en serveer op de broodjes met de chutney en wat wasabi-rucola.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Vraag de poelier om wat vetter wildzwijngehakt en bestel het op tijd, het is niet altijd op voorraad. Of maal wildzwijnpoulet in de keukenmachine tot gehakt. Als je geen wasabi-rucola kunt krijgen kies dan een andere kersgroente met ‘pit’.
Recept: Dosia Brewer en Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!