Mini-kipkebabs met harissasaus

Mini-kipkebabs met harissasaus

aantal 4 | hapje | weekend | |
Een makkelijke manier om razendsnel pit te geven aan bijna al je gerechten: Moroccan style Harissa saus van Calvé. Of je nu gaat barbecueën of wraps, tortilla’s, een maaltijdsalade of stoofpot maakt… alles krijgt meteen nog meer smaak. Proef dit lekkere anders dan anders borrelhapje maar eens!
Kooktijd20 minutes
Marineren30 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 tl komijn gemalen
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 2 el muntblaadjes vers, grof gesneden
  • 1 limoen in partjes
  • ½ fles Calvé Moroccan style Harissa saus

Instructies

  • Doe de kipfilet met de olijfolie, het limoensap, de knoflook, komijn, oregano en zout en peper naar smaak in een schaal. Schep goed om en zet minstens 30 min. afgedekt in de koelkast om te marineren.
  • Rijg de kipfilet aan prikkers. Verhit een grillpan of barbecue. Grill de kebabs in 5-6 min. rondom goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal. Bestrooi met de munt, leg de limoenpartjes erbij en serveer met de harissasaus om te dippen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink delicious. samen met Calvé
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!