vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
kerst, weekend, winter |
|
vegetarisch
Het is herfst! Dus willen we comfortfood uit de oven. Het liefst met een laag kaas erop. Dus bestrooien we deze aardappelgratins met bleekselderij rijkelijk met laguiole-kaas. Mmm!
Maak voor een grotere variant deze gratin met pastinaak, koolraap en salie.
Ingrediënten
- 1 teen knoflook gepeld en gekneusd
- 200 ml crème fraîche
- 2 eidooiers
- snuf nootmuskaat
- snuf piment
- 100 g geraspte laguiole (te koop bij de kaasspeciaalzaak)
- 3 aardappels, lichtkruimig, geschild en grof geraspt
- 2 stengels bleekselderij heel fijngesneden
ook nodig
- 4 soufflé schaaltjes of ovenschaaltjes, ingevet, laag
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de ovenschaaltjes in met wat knoflook. Klop de crème fraîche los met de eidooiers, veel witte peper, een snufje nootmuskaat en piment en 4 el van de kaas. Schep de aardappel en bleekselderij erdoor. Verdeel het aardappelmengsel over de souffléschaaltjes en zet afgedekt tot gebruik koel weg. Het voorbereiden van de gratins kan ook de dag of ochtend van te tevoren.
- Begin ± 40 min. van tevoren. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de gratins rijkelijk met de rest van de kaas. Bak de gratins in ± 20 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Recepten: redactie delicious. Fotografie: Serge Philippi. Bereiding en styling: Janneke Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!