aantal 4 |
brunch, ontbijt |
feestelijk, kerst, weekend |
frans |
Een kleine versie van de klassieker, inclusief een klein eitje! Heerlijk voor de hele familie. Ben jij toch in voor zwaarder geschut? Maak dan deze croque monsieur met witlof en komijnekaas.
Ingrediënten
- 8 sneetjes casino- of briochebrood
- 75 g gruyère, geraspt
- 3 el zachte boter
- 2 plakjes achterham
- 4 kwarteleitjes
- 1 el olijfolie
- ½ bakje tuinkers
Instructies
- Snijd het brood tot vierkantjes van 6x6 cm. Bestrijk de sneetjes aan beide kanten met boter en bestrooi de helft met kaas. Leg hierop een halve plak ham en daarop een beetje tuinkers. Dek elk af met een snee brood. Verpak de tosti’s in aluminiumfolie en leg tot gebruik koel weg.
- Bak de tosti’s in een koekenpan met antiaanbaklaag per twee in ± 8 min. goudbruin. Keer ze halverwege. Bak in een andere koekenpan de kwarteleitjes in een beetje olie. Leg ze op de tosti’s en garneer met een beetje tuinkers.
Voedingswaarde
calorieën: 385kcal
eiwit: 13g
vet: 22g
koolhydraten: 33g
Recepten en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!