aantal 8 |
nagerecht |
kerst, weekend |
frans |
Het allerlekkerst zijn natuurlijk kersen die je rijp van de boom plukt en direct opeet. Neem na een bezoek aan de gaard ook een kistje mee naar huis, want daarmee maak je deze geweldige mini clafoutis. Heb je kersen over? Kijk hier hoe je ze kunt bewaren.
Ingrediënten
- 500 g kersen ontpit
- 50 g suiker
- 3 eieren
- 300 ml crème fraîche + 100 ml voor de garnering
- 125 g bloem
- poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 8 kleine vormpjes goed in met boter. Zet ze 10 min. in de vriezer en wrijf ze nogmaals in met boter. Bedek de bodems van de vormpjes met kersen en bestrooi ze met 25 g van de suiker.
- Klop de eieren los met de rest van de suiker, crème fraîche, bloem en een mespunt zout en schenk het mengsel over de kersen in de taartvormpjes.
- Bak de taartjes in 20 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Stort de taartjes voorzichtig als ze nog niet helemaal zijn afgekoeld. Serveer ze warm met poedersuiker en een dot crème fraîche.
Voedingswaarde
Productie en bereiding: Trudelies Schouten. Recept: Boerenjongens eetwinkel. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!