Minestrone met parelgort en basilicumpesto

Minestrone met parelgort en basilicumpesto

vegetarisch
aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
Deze minestrone is de Italiaanse keuken perfect in z’n eenvoud. Het geheim? Écht goede ingrediënten: weinig in aantal, maar wel van superkwaliteit. En de pesto, die maak je zelf. Dat is nóg lekkerder!
Probeer ook deze fantastische paddenstoelenminestrone met gnocchi.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

pesto

  • 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
  • 3 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 125 ml olijfolie extra vergine
  • 50 g Parmezaanse kaas versgeraspt

minestrone

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 prei alleen het wit, in ringen van 1½ cm
  • 2 aardappels kruimig, Desiree, geschild, in blokjes van 1½ cm
  • 2 wortels groot, in blokjes van 1½ cm
  • 3 stengels bleekselderij in plakjes van 1½ cm
  • 500 g kievitsbonen vers (borlottibonen), gedopt
  • 200 g parelgort
  • 100 g tomatenpuree
  • 250 ml witte wijn
  • 2 l kippen- of groentebouillon
  • ½ bosje marjolein blaadjes geplukt
  • ½ bosje oregano blaadjes geplukt
  • 1 bosje bladpeterselie blaadjes geplukt

Instructies

  • Maak de pesto: blancheer de basilicum 10 sec. in kokend water. Laat afkoelen in een kom met ijskoud water. Giet af. Doe de basilicum met de pijnboompitjes, knoflook, de olijfolie en de geraspte kaas in de kom van een keukenmachine of mixer en mix fijn. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  • Verhit de 4 el olijfolie op matig vuur in een grote steelpan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en prei al omscheppend ± 4 min. Voeg de aardappels, wortel, bleekselderij en bonen toe en schep ze 2-3 min. om. Voeg de parelgort en tomatenpuree toe en schep 2-3 min. om. Schenk de wijn erbij en laat ± 3 min. zachtjes koken en voor de helft inkoken terwijl je met een pollepel over de bodem van de pan schraapt. 
  • Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep ongeveer 1 uur trekken op laag vuur (of tot de bonen gaar zijn). Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de marjolein, oregano en peterselie blaadjes erdoor. Verdeel over kommen en serveer met de pesto.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en bereiding: Matt Moran. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!