aantal 4 |
nagerecht |
feestelijk |
frans |
Zoek je een dessert om mee te imponeren, maar wil je niet te lang in de keuken staan? Dan is deze millefeuille met witte-chocoladeganache en passiefruitcoulis iets voor jou. Extra leuk voor een feestelijk diner!Ook lekker: millefeuille pruimentaart.
voorbereiding30 minutes minutes
kooktijd15 minutes minutes
totale tijd45 minutes minutes
ingrediënten
- 75 g witte chocolade
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 125 g passiefruitpulp vers of diepvries, ontdooid
- 2 el limoensap
- 100 ml slagroom
- wat cress naar keuze of citroenmelisse
- ook nodig: uitsteekvorm van 6 cm Ø
voorraad
- 3 el suiker
- poedersuiker
instructies
- Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (au bainmarie). Roer glad en neem de kom van de pan. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes deeg op het werkvlak.
- Steek er – zodra ze beginnen te ontdooien, maar nog wel stevig zijn – 8 rondjes van 6 cm Ø uit. Leg de deegrondjes op een bakplaat met bakpapier. Dek ze af met bakpapier en leg er een tweede bakplaat op; deze moet goed op de deegrondjes rusten, zodat ze niet rijzen tijdens het bakken. Bak de deegrondjes in het midden van de oven in 15 min. goudbruin en krokant. Laat de galettes op een rooster afkoelen.
- Verwarm voor de coulis de passiefruitpulp met de suiker en laat 1 min. zachtjes koken. Neem de coulis van het vuur en laat helemaal afkoelen. Breng op smaak met het limoensap.
- Klop de slagroom stevig. Spatel de slagroom luchtig, maar ook snel en kort door de chocolade. Verdeel de chocoladeroom over 4 galettes en dek af met de overige galettes. Strijk de zijkanten glad en zet de taartjes op de borden.
- Schep de coulis erover en garneer met een beetje poedersuiker en wat cress of een takje citroenmelisse.
calorieën: 518kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
Preppen
Bak de galettes een paar dagen eerder en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Of maak meteen een voorraad galettes en bewaar ze in de diepvries.
Coulis over?
Ook lekker in een glaasje prosecco, bij kwark en vers fruit of in een salade met gegrilde kip.
Recept, bereiding, styling en fotografie: Studio Philippi.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!