Meringue-semifreddo

Meringue-semifreddo

aantal 6 | nagerecht | kerst, weekend | italiaans |
Hemels: zacht smeltende semifreddo, met een crunchy bite van de meringuekruimels. Niemand die gelooft dat dit nagerecht in 10 (!) minuten is gemaakt. Ideaal voor een easy doordeweeks dessert of als afsluiter van een lang weekend met vrienden!
Kooktijd10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 5 el suiker
  • 200 ml boerenyoghurt
  • 120 g meringues OF 4 grote delicious. vanille meringues, grof verkruimeld*
  • bloemenhoning wilde
  • extra nodig: kleine cakevorm inhoud 1 liter bekleed met bakpapier

Instructies

  • Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel er de boerenyoghurt en 3/4 van de meringue door. Schep de ijsbasis in de cakevorm en verdeel er de resterende meringue over; druk de meringue licht aan.
  • Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries om op te stijven.
  • Haal de semifreddo zo’n 20 min. voor serveren uit de diepvries. Snijd het ijs met een nat, warm mes in mooie plakken. Lekker met wilde bloemenhoning.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
TIP: schep voor een ijstaart de semifreddobasis in een kleine springvorm (20 cm ø), bedek de bodem eventueel eerst met (chocolade)cake.
Recepten, styling en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!