aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraan |
lactosevrij
Vanavond ben je snel klaar, als je deze peterselie-parelcouscous met merguez maakt. Met weinig ingrediënten maak je heel lekker hoofdgerecht voor 4 personen dat schoon op gaat. Toch een restje over? De couscous is afgekoeld ook heerlijk als lunchsalade.
Ingrediënten
- 200 g parelcouscous
- 2 courgettes, groene en/of gele
- 3 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 8 merguezworstjes
- 1 (bio)citroen
- 1 grote bos platte peterselie, blaadjes fijngesneden
- 100 g ajvar* paprika-auberginepuree
Instructies
- Kook de parelcouscous in water met zout in ± 8 min. beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in blokjes van ½ cm en de knoflook in plakjes.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en gaar.
- Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak hierin de courgette knoflook ± 4 min. Boen intussen de citroen schoon en hak de peterselie fijn.
- Giet de couscous af en meng door de courgette. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de couscous op 4 borden. Leg de merguez erbij en serveer met de ajvar.
Voedingswaarde
calorieën: 590kcal
eiwit: 24g
vet: 33g
koolhydraten: 47g
* Ajvar koop je bij (mediterrane) supermarkten.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Merguez-liefhebber? Maak dit röstigerecht met merguez dan ook een keer!