Mediterrane hoemoes met zongedroogde tomaat

mediterrane hoemoes


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, weekend | mediterraans |
Deze heerlijke mediterrane hoemoes zet je op tafel om lekker samen te delen. Gebruik als dip voor flatbread of groenten. 
kooktijd25 minutes

ingrediënten

  • 3 puntpaprika’s
  • 1 grote overrijpe tomaat
  • 1 el citroensap
  • 3 el kappertjes in ’t zout, fijngesneden
  • 4 el peterselie fijngesneden
  • 1/4 teentje knoflook geraspt
  • olijfolie frisgroene
  • 4 el amandelen
  • 2 bakjes Maza hoemoes met zongedroogde tomaat

instructies

  • Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan) en gril de puntpaprika’s tot ze zacht zijn en blakeren. Laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in repen.
  • Snijd het kapje van de tomaat. knijp de tomaat uit en fijn in een kom. Haal het fijngeknepen vruchtvlees eruit, hak fijn en doe weer terug in de kom.
  • Meng het citroensap, de kappertjes, peterselie en knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de amandelen goudbruin. Laat afkoelen.
  • Maak op een groot bord een mooie cirkel van 1 bakje Maza hoemoes. Verdeel de paprikarepen er losjes over. Besprenkel met de tomaten-kappertjessalsa er rijkelijk overeen. Besprenkel met nog wat olijfolie en bestrooi met de knapperige amandelen. Serveer met (zelfgebakken) flatbread.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Beeld: Zelfspot / delicious. in samenwerking met maza.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


mediterrane hoemoes