vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, weekend |
mediterraans |
Deze heerlijke mediterrane hoemoes zet je op tafel om lekker samen te delen. Gebruik als dip voor flatbread of groenten.
kooktijd25 minuten
ingrediënten
- 3 puntpaprika’s
- 1 grote overrijpe tomaat
- 1 el citroensap
- 3 el kappertjes in ’t zout, fijngesneden
- 4 el peterselie fijngesneden
- 1/4 teentje knoflook geraspt
- olijfolie frisgroene
- 4 el amandelen
- 2 bakjes Maza hoemoes met zongedroogde tomaat
instructies
- Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan) en gril de puntpaprika’s tot ze zacht zijn en blakeren. Laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in repen.
- Snijd het kapje van de tomaat. knijp de tomaat uit en fijn in een kom. Haal het fijngeknepen vruchtvlees eruit, hak fijn en doe weer terug in de kom.
- Meng het citroensap, de kappertjes, peterselie en knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de amandelen goudbruin. Laat afkoelen.
- Maak op een groot bord een mooie cirkel van 1 bakje Maza hoemoes. Verdeel de paprikarepen er losjes over. Besprenkel met de tomaten-kappertjessalsa er rijkelijk overeen. Besprenkel met nog wat olijfolie en bestrooi met de knapperige amandelen. Serveer met (zelfgebakken) flatbread.
auteur: delicious.
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Beeld: Zelfspot / delicious. in samenwerking met maza.Klik hier om dit alsnog toe te laten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!