aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, kerst, pasen |
hollands |
Heerlijk, kerst is weer in aantocht, dus beginnen we vast met wat kerstvoorpret. In Zuid-Limburg is konijn een echte kerstklassieker. Maar op een koude winteravond doet-ie het ook goed!Dol op stoven? Probeer dan onze kip à la normande.
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 4 konijnenbouten à 200-250 g
- 1 uien rood, in partjes
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 2 el bloem gezeefd
- 300 ml rode wijn kamertemperatuur
- 3 tijm takjes
- 250 g sperziebonen
- 50 g olijven zwart, grofgesneden
- 250 g lintpasta fettucini of papardelle
- 1 handje kruiden rucola, vers en grof gesneden
Instructies
- Verhit in een grote braadpan 3 el olijfolie. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper en bak ze rondom bruin. Neem de bouten uit de pan en houd warm onder een deksel. Bak in het bakvet het spek met de ui en 3 tenen knoflook 3 min. Leg de konijnenbouten ertussen. Roer de bloem glad met een scheut rode wijn. Schenk de rest van de wijn met de fond in de pan. Voeg ook het aangemaakte bloemmengsel en de tijm toe. Breng aan de kook en roer goed, zodat het iets bindt. Draai het vuur laag en stoof de konijnenbouten zachtjes in 2 uur gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd schuin in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de laatste teen knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en bak in 5 min. beetgaar. Voeg de olijven toe en bak nog 1 min.
- Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Neem het konijn en de tijm uit de pan. Houd het konijn onder een deksel warm en laat het stoofvocht tot dunne sausdikte inkoken. Giet de pasta af. Meng de pasta met de kruiden en rucola door de sperziebonen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de bouten van konijn op een schaal. Schenk er de saus over. Serveer met de kruidenpasta.
Voedingswaarde
Wil jij graag zelf pasta maken maar heb je geen pastamachine? Geen zorgen! In de video hieronder laten we je zien hoe je dat doet.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!