matcha mixer

matcha mixer
Recepten: Dosia Brewer, Foodstyling: Bart Stuart, Ajda Mehmet, Styling: Laura Vijselaar, Marijn Visser, Fotografie: Eric van Lokven, Ernie Enkelaar, m.m.v. Corinne van Baast Keramiek

Het nieuwe kerst nummer van delicious. staat volledig in het teken van kerst. Een voorproefje geven we je hieronder: matcha mixer! Trek je feestkleren maar uit de kast, want het is tijd om te proosten. Bestel het nieuwe nummer hier!

glutenvrij, vegan
aantal 4 | drankje | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | glutenvrij, vegan
Deze spannende nieuwe matcha mixer cocktail is uitgesproken en verrast je tot de laatste druppel. Met een subliem hapje in je andere hand is match made in heaven. Plus homemade gevulde ijsblokjes voor een extra spectaculair effect.
Voorbereiding20 minutes
wachttijd3 hours
Totale tijd3 hours 20 minutes

Kookgerei

  • ijsblokjesvorm met 16 vierkante holtes
  • vijzel of muddler
  • 4 cocktailglazen

Ingrediënten

  • 2 snackkomkommers in dunne reepjes + 8 extra voor de ijsklontjes
  • 100 g simple syrup fles, of maak zelf
  • 2 tl matchapoeder
  • 250 ml gin
  • 4-5 el yuzusap of meer naar smaak, of gebruik limoensap
  • bruiswater om aan te vullen

Instructies

  • Maak 16 ijsklonten door de 8 snackkomkommers in de lengte in zo dun mogelijke plakken te snijden. Rol telkens 2-3 plakken op tot een rolletje en zet in een ijsblokjesvorm. Vul aan met water en laat in ± 3 uur of een nacht bevriezen.
  • Doe de komkommerreepjes en simple syrup in een pan. Stamp met een vijzel of muddler om de komkommer te kneuzen. Laat 10 min. staan. Verwijder de komkommer uit de siroop.
  • Doe het matchapoeder in een kan, schenk er al roerend 1 el water bij en roer tot pasta. Voeg de gin, de komkommersiroop en het yuzusap toe en roer goed. Vul de glazen voor ¾ met de komkommerijsblokjes. Schenk het ginmengsel erin en vul aan met bruiswater.

Voedingswaarde

calorieën: 240kcal
eiwit: 1g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
* Yuzu is een Japanse citrusvrucht, te koop bij de toko of de Aziatische supermarkt.
Voorbereiden: Maak de ijsklontjes 1 dag eerder. De simple syrup enkele uren eerder.
Recepten: Dosia Brewer, Foodstyling: Bart Stuart, Ajda Mehmet, Styling: Laura Vijselaar, Marijn Visser, Fotografie: Eric van Lokven, Ernie Enkelaar, m.m.v. Corinne van Baast Keramiek
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 5 cocktails die deze kerst niet mogen ontbreken + win een cocktailpakket