aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Dé klassieke, Italiaanse starter vitello tonnato kun je heel makkelijk uitbouwen tot een zomerse maaltijdsalade. Ik maak hem met rosbief in plaats van kalfsvlees.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 biocitroen rasp en sap
- 3 el olijfolie extra vierge
- 150 g doperwten vers, gedopt
- 1 tonijn in olijfolie blikje à 160 g, uitgelekt
- 1 ansjovisfilet in olijfolie blikje
- 3 el citroenmayonaise
- 3 el witte wijn droog
- 1 slamelange zakje à ±150 g
- 200 g rosbief als vleeswaren
- 1 sjalotje fijngesneden
- 2 tl kappertjes
- 4 ciabattabroodjes
Instructies
- Maak de venkel schoon en snijd of schaaf in ragfijne plakjes. Leg de venkel in een lage schaal en besprenkel met het citroensap en de olijfolie. Zet even weg om te marineren.
- Kook de doperwten in water met zout in 6-8 min. knapperig gaar. Giet ze af en spoel onder stromend water kort koud. Pureer de tonijn met de ansjovisfilet en de mayonaise. Verdun de tonijndressing met de wijn en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de slamelange over 4 borden. Schep er ¾ van de tonijndressing op. Verdeel de rosbief, gemarineerde venkel, erwtjes, sjalot, kappertjes en citroenrasp over. Schep de rest van de tonijndressing erop. Bestrooi met peper naar smaak. Maak de salades af met een extra straaltje olijfolie en serveer met de ciabattabroodjes.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!