Mangohart met witte chocolademousse

Mangohart met witte chocolademousse

aantal 2 | nagerecht | feestelijk, pasen | |
’t Is bijna een onmogelijk opgave om het perfecte zomertoetje te kiezen. Lekker fris met veel vers fruit of toch maar een flinke portie verslavend lekkere chocolade en crunchy koekjes? Dit recept is in ieder geval een goede combi. En in ieder geval de favoriet van Ichelle, die het recept kwijt was…
Kooktijd30 minutes
Intrekken30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 75 g aardbeien 
in kleine stukjes
  • 1 tl suiker
  • 1 tl citroensap
  • 1 mango geschild
  • 1 blaadje gelatine wit
  • 100 ml slagroom
  • 100 g witte chocola + extra voor de garnering
  • 50 g crème fraîche
  • extra nodig: 2 hart­vormpjes breedte 
±8 cm of 1 grote hartvorm (breedte ±12 cm), bakpapier

peperkletskop*

  • 25 g boter zacht
  • 60 g poedersuiker gezeefd
  • 25 g honing
  • 25 g bloem gezeefd
  • peper vers gemalen

Instructies

  • Meng voor de peperkletskop de boter met de poedersuiker en honing. Voeg de bloem en wat peper toe en kneed er snel een soepel deeg van. Maak een rol van het deeg 
en wikkel het in plasticfolie. Laat opstijven in de koelkast.
  • Meng intussen de aardbeien met de suiker en het citroensap en laat het ± 30 min. intrekken.
  • Zet op elk bord een hartvorm. Snijd van de mango met een scherp mes lange plakken van ± 3 mm dik. Snijd hiervan repen even breed als de randen van de hartvormen. Bekleed de binnenkant van de vormen met de repen mango.
  • Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water. Klop de slagroom stijf. Verwarm de crème fraîche in een steelpannetje op laag vuur. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine goed uit en laat oplossen in de crème fraîche. Voeg de chocolade toe en roer zolang tot het gesmolten is. Laat het chocolademengsel afkoelen tot een lobbige substantie en spatel de slagroom er luchtig door. Laat de mousse in de koelkast wat opstijven.
  • Snijd de deegrol in plakjes van ± ½ cm. Leg de plakjes met voldoende tussenruimte op het bakpapier en bak de koekjes in 3-4 min. karamelkleurig. Let goed op, want ze verbranden vrij snel.
  • Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 1 min. afkoelen. Neem de koekjes met een pannenkoekmes van het bakpapier en laat ze op een bord verder afkoelen, tot ze krokant zijn.
  • Verdeel het aardbeimengsel over de hartvormen en vul de vormen met de mousse. Laat de harten opstijven in de koelkast.
  • Verwijder voor het serveren voorzichtig de vormpjes. Serveer de harten met wat geraspte chocola en een peperkletskop.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Je kunt dit natuurlijk ook vervangen door kant-en-klare kletskoppen.
Receptuur & bereiding: Lars Hamer. Styling: Bertien Minnigh. Fotografie: Harold Pereira
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!