Malvapudding

Malvapudding

aantal 6 | nagerecht | | zuid-afrikaans |
Dit keer geven we je het recept van Zuid-Afrikaanse malvapudding met een rijke karamelsaus. Want we ons graag inspireren door traditionele toetjes uit verschillende landen. Deze warme karamelpudding is lekker en licht. Een comfort-toet bij uitstek! Lekker met een bol vanille-ijs erop en een sterke espresso erbij.


En heb je wel eens een echte bread & butter pudding gemaakt? Om je vingers bij af te likken!
Voorbereiding25 minutes
oven50 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 50 g zachte boter
  • 1 el appelazijn
  • 125 ml melk
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el abrikozenjam
  • 185 g bloem, gezeefd
  • 1 tl baksoda, gezeefd
  • vanille-ijs, voor erbij
  • ook nodig: 3 ovenschaaltjes van 500 ml, ingevet

cognacsaus

  • 250 ml slagroom
  • 125 g boter, in blokjes
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 3 el cognac

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwarm in een steelpan de boter met de azijn en melk op laag vuur tot de boter net gesmolten is (het schift maar dat is niet erg). Neem van het vuur en houd afgedekt warm.
  • Klop de suiker met de eieren en vanille in een mengkom licht en romig. Meng de jam erdoor. Spatel vlug het melkmengsel, de bloem en de baksoda erdoor.
  • Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes. Zet ze in een braadslee of grote ovenschaal en schuif de oven in. Schenk zoveel kokend water in de braadslee dat het halverwege de schaaltjes reikt. Bak 45-50 min. tot een in het midden ingestoken houten prikker er schoon uitkomt.
  • Verwarm intussen voor de saus de slagroom, boterblokjes, suiker en cognac met 3 el water in een steelpan al roerend op laag vuur tot de boter smelt en de suiker oplost.
  • Neem de schaal voorzichtig uit de oven. Verdeel de cognacsaus over de schaaltjes en serveer ze warm met ijs.

Voedingswaarde

calorieën: 750kcal
eiwit: 8g
vet: 41g
koolhydraten: 84g
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!