Makkelijke butter chicken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 6 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | indiaas |
Het maken van deze populaire Indiase curry was nog nooit zo makkelijk. Voeg alle ingrediënten samen in een pan en het eindresultaat is heerlijke malse boterkip in een milde tomatensaus. En bijna geen afwas!
Liever een vega curry? Maak dan deze curry met pompoen, linzen en paddenstoelen!
voorbereiding15 minuten
kooktijd1 uur 20 minuten
totale tijd1 uur 35 minuten

ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 6 kippendijen met bot en huid
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook geplet
  • 4 cm gember fijngeraspt
  • 50 g ongezouten boter
  • 1 el tandooripasta
  • 2 el tomatenpasta
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 g tomatenblokjes (blik of pak)
  • 125 ml kokosroom (of kokosmelk)
  • 500 g griekse yoghurt
  • dille grofgehakt
  • sap van 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 2 groene chili’s fijngesneden
  • roti
  • limoen
  • koriander

kruidenmix

  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 tl karwijzaadjes geroosterd en gemalen
  • 1 tl fenegriek geroosterd en gemalen
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ¼ tl gemalen kardemom

instructies

  • Verhit olie op hoog vuur in een grote braadpan. Strooi zout over de kippendijen en bak ze in de pan voor 6 minuten, met de huid naar beneden. Draai de kip om en bak nog 4 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg alle kruiden uit de kruidenmix samen in de braadpan. Voeg daarna de ui, knoflook, gember en boter toe en zet het vuur laag. Bak, al roerend, voor 5 minuten of tot de ui zacht is. Voeg de tandoori en tomatenpasta toe en bak voor 1 minuut mee. Voeg dan de bouillon en tomatenblokjes toe.
  • Leg de kip terug in de pan, verhoog het vuur en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en kook de saus met de kip voor ongeveer 1 uur. Breng op smaak met zout en peper en roer de kokosroom door de saus.
  • Meng de yoghurt met de dille en het citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met komkommer, chili, de dilleyoghurt, roti, limoen en koriander.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!