maisbrood met guacamole

maisbrood met guacamole
vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, brunchgerecht, ontbijtgerecht | | amerikaans, mexicaans | vegetarisch
Maisbrood is vaak iets voor erbij, maar met wat extra kruiden en een romige guacamole, kan het net zo goed een op zichzelf staand gerecht zijn. Ook een goed idee: serveer zo'n lekker stukje fluffy maisbrood tijdens een uitgebreide brunch!
Wat dacht je van een tomaten-paprikasoep met gebakken feta voor erbij?
kooktijd30 minutes
oven45 minutes
totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenbestendige koekenpan of ronde ovenschaal, ingevet

ingrediënten

  • 4 maïskolven, korrels losgesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • ¼ bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • ¼ bosje koriander, fijngesneden + extra blaadjes om te garneren
  • 250 g polenta
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 375 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 4 el (60 ml) extra vergine olijfolie

guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 2 limoenen + limoenpartjes voor erbij
  • 1 kleine sjalot, fijngesneden
  • 1 kleine tomaat, in blokjes
  • 1 bosje koriander, blad fijngesneden
  • ½ tl chilivlokken + extra om te bestrooien

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de helft van de maïskorrels in een keukenmachine en hak ze grof met behulp van de pulseknop. Doe samen met de rest van de maïskorrels over in een kom en voeg de bosui, peterselie, koriander, polenta, het zelfrijzend bakmeel en wat zout en peper toe.
  • Klop in een maatbeker de karnemelk, eieren en olie door elkaar. Roer dit voor- zichtig door het maïsmengsel. Schenk het mengsel in de pan of ovenschaal en bak het brood 40-45 min. in de oven tot het goudgeel is. Steek een satéprikker in het brood en controleer zo of het gaar is.
  • Prak voor de guacamole de avocado’s grof in een diep bord. Meng het limoensap, de sjalot, tomaat, koriander, chilivlokken en wat zout en peper erdoor.
  • Bestrooi het warme maïsbrood met wat koriander en chilivlokken en serveer met de guacamole en limoenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 451kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: gegrilde mais, chipotlemayonaise en manchego

maisbrood met guacamole
RECEPTEN: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.