Maftoulsalade

Maftoulsalade

vegetarisch
aantal 6 | lunchgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | midden-oosters |
Maftoul is een couscousachtige uit Palestina die zich perfect leent voor salades en vullingen. Varieer met de ingrediënten, of maak deze maftoul salade. Kun je geen maftoul krijgen? Vervang deze dan door parelcouscous. 
Kooktijd25 minutes
Intrekken1 hour 30 minutes
Totale tijd1 hour 55 minutes

Ingrediënten

  • 250 g maftoul* of parelcouscous
  • olijfolie om te besprenkelen
  • 1 biosinaasappel schil en sap, fijngeraspt
  • 1 biocitroen schil en sap, fijngeraspt
  • 1 blik kikkererwten à 400 g, uitgelekt
  • 200 g gedroogde abrikozen gewelde en in dunne plakjes
  • 100 g gedroogde zure kersen* of gedroogde cranberry’s, grof gehakt
  • 1 bosje lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 bol zwarte knoflook* teentjes gepeld en in dunne reepjes
  • 50 g bladpeterselie blaadjes fijngehakt
  • 2 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Kook de maftoul zoals aangegeven op de verpakking in ruim kokend water. Giet af, spoel af onder koud water en laat volledig uitlekken. Doe de maftoul in een grote kom en besprenkel met flink wat olijfolie.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de geraspte citroenschil, het citroensap en flink wat zout en peper toe en meng goed. Voeg de kikkererwten, abrikozen, zure kersen (of cranberry’s), lente-ui, zwarte knoflook, peterselie en kaneelpoeder toe en schep alles voorzichtig door. Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
  • Haal uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen. Serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Maftoul is een grove couscousachtige uit Palestina, gemaakt van tarwe, semolina en water, te vervangen door parelcouscous of een andere grove couscous, of risopasta. Maftoul koop je midden-oosterse supermarkten en natuurwinkels. Zure kersen koop je bij natuurwinkels. Zwarte knoflook koop je bij Aziatische supermarkten, biologische supermarkten of online.
Recepten en bereiding: Sabrina Ghayour. Fotografie: Haarala Hamilton. Bewerking: Merijn Tol 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!