maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata

maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, soep | doordeweeks, familietijd, najaar, weekend, winter | hollands | glutenvrij, vegetarisch
Voelt het nog winters en ben je op zoek naar warme gerechten? delicious. helpt je de week door met deze voedzame soep. Gremolata geeft 'm net iets extra's en door de chiliflakes krijgt 'ie pit, zo warm je op van binnenuit!
Vaker zin in soep? Dan is dit een lijst die goed van pas komt: 21x makkelijke maaltijdsoepen voor doordeweeks
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 40 ml milde olijfolie
  • 500 g pompoen, geschild en in stukken
  • 1 dikke prei, in dunne ringen
  • 250 g aardappel, in stukken
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 tl komijnpoeder, djinten
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 1 klein bosje platte peterselie
  • 1 citroen (liefst biologische)
  • evt. Griekse yoghurt, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de pompoen, prei, aardappel, 1 gehakte teen knoflook en bleekselderij toe en bak al omscheppend zachtjes ± 5 min. Voeg het komijnpoeder en de chiliflakes toe en bak 1 min. mee. Voeg 1 ¼ liter warm water toe en breng aan de kook. Kook de groente in 20 min. gaar.
  • Snijd ondertussen voor de gremolata de rest van de knoflook heel fijn, rasp het geel van de citroenschil en snijd de peterselie heel fijn. Meng alles met elkaar en voeg naar smaak wat zout toe.
  • Pers de citroen uit. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met zout en evt. wat citroensap. Serveer met de gremolata. Extra lekker met een schepje yoghurt erdoor.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Neem in plaats van bleekselderij eens knolselderij of kook wortel en venkel mee in de soep. Pompoen is een perfecte match met koriander. Kook de steeltjes van een bosje mee en garneer de soep na het pureren met het korianderblad.
 
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der vet. Styling: Jan Willem van Riel
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!