Bij de naam Long Island iced tea denk je misschien aan een ijsthee-cocktail, maar dat is het zeer zeker niet. Achter de onschuldige naam zit een interessante mix van dranken en geschiedenis. De klassieker heeft namelijk niks met thee van doen.
Het drankje heeft alles te maken met sterke drank: rum, vodka, tequila, gin, cointreau om er een paar te noemen. En die mix werkt bijzonder goed. Uiteindelijk krijg je een krachtig, verleidelijk én verfrissende cocktail.
Zo kleurrijk als het drankje zelf is, zo dubieus is ook de achtergrond. Zo zijn er twee barkeepers uit notabene dezelfde kroeg op Long Island die claimen de cocktail te hebben bedacht. Een andere bewering is dat de cocktail al veel eerder werd bedacht, tijdens de drooglegging door de illegale drankstoker Charles Bishop in de wijk Long Island in Kingsport, Tennessee. Zijn zoon zou uiteindelijk deze weer hebben geperfectioneerd, in een iets andere vorm dan hoe wij de cocktail vandaag kennen.
Hoe dan ook, het werd een hit. Eentje waar vandaag de dag ongelofelijk veel naar gezocht wordt op het internet. Want hoe maak je ‘m nu écht lekker? Hieronder vind je het recept.
Long Island Iced Tea
Kookgerei
- 1 longdrinkglas
- cocktailshaker
Ingrediënten
- 15 ml vodka
- 15 ml gin
- 15 ml blanco tequila
- 15 ml witte rum
- 15 ml Cointreau
- 15 ml citroensap
- 50 ml cola
- 2 schijfjes citroen
Instructies
- Schenk alle alcoholische drank en het citroensap in een shaker tin. Vul deze vervolgens tot de rand met ijsblokjes. Shaken maar!
- Vul een longdrinkglas met de cola en ijsblokjes.
- Schenk voorzichtig de cocktail bovenop de cola en garneer het glas met de citroen.
Voedingswaarde
Dit recept printenToch liever ijsthee? Maak deze Oolong ijsthee met oranjebloesemhoning & citroen