Loempia met ham en black fungus

Loempia met ham en black fungus

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | thais |
De temperaturen dalen, het blad valt, het regent regelmatig… Kortom: hét moment voor paddenstoelen! Daarom delen we de hele week paddenstoelenrecepten uit Familietijd. Dit keer: loempia met ham en black fungus.
Ook heel lekker met paddenstoelen: risotto met pancetta en waterkers.
Kooktijd35 minutes
Weken15 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 30 g black fungus* gedroogd
  • 2 ham dikke plakken, gekookt, à 100 g, in stukjes
  • 400 g preiringen gesneden
  • 1 rode paprika in smalle repen
  • 100 g taugé
  • 16 loempiavellen* van 25×25 cm
  • 1 ei losgeklopt
  • olie om te frituren
  • 6 el zoete Thaise chilisaus

Instructies

  • Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in een kom lauwwarm water. Meng intussen voor de loempiavulling de ham met de prei, paprika en taugé.
  • Knijp het vocht uit de paddenstoelen, hak ze grof en meng door de loempiavulling. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spreid een loempiavel uit op het werkvlak. Leg op het vel een baantje met 1/8 deel van de vulling; het mag redelijk vol zijn, maar je moet het vel wel goed kunnen dichtvouwen. Bestrijk de rand van het loempiavel dun met ei. Klap de zijkanten van het loempiavel over de vulling en rol de loempia op. Rol de loempia op dezelfde manier in een tweede vel; bestrijk ook nu de randen met ei zodat de loempia goed dichtplakt. Maak op dezelfde manier nog 7 loempia’s. Leg ze zolang op een schone theedoek of op bakpapier, zodat ze niet vastplakken.
  • Verhit in een frituurpan of wok de frituur- olie op 180ºC. Bak de loempia’s in 2-3 porties in ± 5 min. rondom goudbruin en krokant.
  • Leg de loempia’s op 4 borden en serveer ze met de zoete chilisaus.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Kleine black fungus paddenstoelen zijn te koop bij grotere supermarkten en de toko. Ook loempiavellen zijn bij sommige supermarkten te koop of bij de toko of oosterse supermarkt.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!