vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
internationaal |
vegetarisch
Lekker stevige basis van groene linzen met royaal room en subtiele groente
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie, 4 el
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 wortel, in kleine stukjes
- 4 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 250 g groene linzen, gedroogde
- 2 l groentebouillon
- 100 g babyspinazieblaadjes
- 100 ml slagroom
- crème fraîche, voor erbij
Instructies
- Verhit de olie in een (soep)pan op matig vuur. Bak hierin de knoflook, bleekselderij, ui en wortel 4-5 min. tot ze licht kleuren. Voeg de tijm, laurier en linzen toe en schenk de groentebouillon erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de linzen gaar in 45 min.
- Vis de laurier en tijm uit de soep en schep de spinazie en slagroom erdoor. Voeg zout en peper toe.
- Schep de soep in kommen en geef er nog wat crème fraîche bij.
Voedingswaarde
calorieën: 479kcal
eiwit: 16g
vet: 28g
koolhydraten: 33g
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: kippensoep met mais & vermicelli