vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
vegetarisch
Dit pastarecept van linguine met broccolipesto & geitenkaas willen we je niet onthouden. De geitenkaas geeft het een mooie diepe smaak en de broccolipesto maakt het net even wat anders.Zin in meer geitenkaas? Bekijk dan deze salade met peer en geitenkaas.
Ingrediënten
- 700 g broccoli
- 75 g hazelnoten
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 75 g oude geitenkaas geraspt
- 400 g linguine
voorraad
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
Instructies
- Pureer voor de pesto met de staafmixer 75 g broccoli met 1 teen knoflook, 1 el hazelnoten en de extra vierge olijfolie. Meng een handvol kaas door de pesto en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de broccoli in lange repen. Snijd de laatste 2 tenen knoflook fijn. Hak de rest van de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Schud de noten op een bord.
- Verhit in de koekenpan de 3 el olijfolie. Bak de broccoli in 6-8 min. nét niet helemaal gaar. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog 1 min.
- Giet de pasta af en vang een kop kookvocht op. Meng de pesto met de pasta en de broccoli en evt. nog wat kookvocht. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de geroosterde hazelnoten. Serveer met de rest van de geraspte geitenkaas.
Voedingswaarde
calorieën: 912kcal
eiwit: 25g
vet: 55g
koolhydraten: 76g
Bekijk deze video en leer zelf pasta maken zonder machine!
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!