Limoncello cobbler

Limoncello cobbler

aantal 6 | drankje | zomer | italiaans |
Naar zee? Je hebt niet veel meer nodig dan limoncello, een mousserende witte wijn en zelfgemaakt citroensiroop om deze friszure strandcocktail te maken.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd5 minutes
Afkoelen30 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 2 citroenen bio, sap en rasp
  • 2 glaasjes limoncello à 100 ml
  • 1 fles mousserende witte wijn champagne, prosecco of cava, gekoeld
  • 3 plakjes citroen gehalveerd
  • evt. ijsblokjes

Instructies

  • Verhit het water met de suiker op zacht vuur en roer zodta de suiker oplost. Voeg de citroenrasp en -sap toe aan de siroop en breng tegen de kook aan. Laat de citroensiroop zachtjes tot de helft inkoken. Zeef de siroop en laat afkoelen. Meng de siroop met de limoncello en schenk in een afsluitbare beker of flesje.
  • Vul hoge glazen voor een kwart met de limoncellosiroop. Schenk de glazen driekwart vol met de mousserende witte wijn en doe er evt. een blokje ijs bij. Serveer met een schijfje citroen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!