lentetaart met kruidenroom

lentetaart met kruidenroom

Er gaat niets boven knapperig bladerdeeg. Dat hoef je niet per se zelf te maken: met een rol koelvers bladerdeeg kom je een heel eind. Rol het samen met een vel bakpapier uit om in no time iets lekkers te bakken.

Of ga voor kleine plakjes bladerdeeg, daar maak je deze vrolijke maanzaadpasteitjes met hüttenkäse en dragon mee!

Lentetaart

vegetarisch
aantal 4 | brunch, hoofdgerecht, lunchgerecht | familietijd, feestdagen, lente, pasen, voorjaar | frans, nederlands |
Wij maken er deze luchtige en frisse lente-groentetaart met kwarteleitjes van. Voor een lichte lunch, zondagse brunch of een vrolijk paasfeest!
Kooktijd20 minutes
oven25 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • ½ bospeen
  • 500 g groene asperges
  • 100 g doperwten, vers of diepvries
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 biocitroen
  • 15 g verse kruiden als platte peterselie, basilicum en munt
  • 270 g bladerdeeg (1 rol)
  • 200 g verse roomkaas, naturel
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook, geperst

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de doperwten toe. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard.
  • Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de helft van de kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Pel de eitjes en halveer ze. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème. Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de erwten ertussen op de crème. Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  • Bak de taart in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de kwarteleitjes tussen de kruiden en serveer de taart (lauw)warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
In samenwerking met Tante Fanny. Productie: Suzanne The. Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!