De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lauwwarme trostomaatjes met geroosterde ricotta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ricotta met geroosterde tomaten


vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | feestelijk | italiaans |
To die for: warme, zoete tomaatjes bij romige ricotta… mmmmm!
kooktijd10 minuten
Oven30 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 1 bakje ricotta 250 g
  • 4 el olijfolie
  • 250 g kerstrostomaatjes
  • ½ citroen in plakjes
  • olijfolie extra vierge, om te besprenkelen
  • zeezout
  • ¾ stokbrood ambachtelijk

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg de ricotta op een stuk bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. Rooster de ricotta in de voorverwarmde oven in zo’n 30 min. goudbruin.
  • Leg na 20 min. de tomaatjes en de citroen op de bakplaat erbij. Besprenkel ook de tomaatjes met 2 el olijfolie.
  • Leg de ricotta met de tomaatjes op een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Serveer met de citroen en sneetjes stokbrood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten & styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


ricotta met geroosterde tomaten