vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
feestelijk |
italiaans |
To die for: warme, zoete tomaatjes bij romige ricotta… mmmmm!
Ingrediënten
- 1 bakje ricotta 250 g
- 4 el olijfolie
- 250 g kerstrostomaatjes
- ½ citroen in plakjes
- olijfolie extra vierge, om te besprenkelen
- zeezout
- ¾ stokbrood ambachtelijk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de ricotta op een stuk bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. Rooster de ricotta in de voorverwarmde oven in zo’n 30 min. goudbruin.
- Leg na 20 min. de tomaatjes en de citroen op de bakplaat erbij. Besprenkel ook de tomaatjes met 2 el olijfolie.
- Leg de ricotta met de tomaatjes op een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Serveer met de citroen en sneetjes stokbrood.
Voedingswaarde
Recepten & styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!