glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, winter |
italiaans, nederlands |
glutenvrij
Met deze Italiaanse klassieker kom je de wintermaanden wel door. De combinatie van linzen en gehakt geeft de lasagne extra pit. Ideaal om in grote hoeveelheden te maken en de dag erna vaak extra lekker. Liever een vegetarische lasagne? Maak dan deze prei-ricottalasagne met walnoten.
Ingrediënten
- 1 tl chilivlokken
- 2 tl gedroogde oregano
- 150 g half-om-halfgehakt
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 1 blik linzen à 160 g uitgelekt en afgespoeld
- 2 blikken tomaatblokjes met basilicum à 400 g
- 125 g crème fraîche
- 1 bol mozzarella à 125 g
- 25 g parmezaanse kaas
- 250 g glutenvrije lasagnebladen*
- ook nodig: ovenschaal 18×28 cm
voorraad
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook, chilivlokken en oregano 2 min. zachtjes. Voeg het gehakt toe en bak rul in 3 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
- Voeg de linzen, de tomatenblokjes met vocht en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de crème fraîche los. Scheur de mozzarella klein. Schep de mozzarella en parmezaanse kaas door de crème fraîche. Voeg peper naar smaak toe.
- Verwarm de oven voor op 180°Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met 3 lasagnebladen. Dan weer een dun laagje saus en 3 lasagnebladen. Herhaal met de rest van de lasagnebladen en saus. Eindig met een laagje tomatensaus. Schep de mozzarellacrème erop en zorg dat alle lasagnebladen bedekt zijn.
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne na 30 min. af als deze te bruin dreigt te worden.
Voedingswaarde
calorieën: 667kcal
eiwit: 30g
vet: 30g
koolhydraten: 65g
* Glutenvrije lasagnebladen worden gemaakt van maïs- en rijstmeel.
Recepten, fotografie, styling en bereiding: Studio Phillipi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!