langoustines op kruidenzout met vanille-olijfolie

langoustines op kruidenzout met vanille-olijfolie
Recept: Merijn Tol, Fotografie: Sophia van den Hoek, Styling: Maaike Koorman, Bereiding: Martine Steenstra, m.m.v. Duikelman kookboeken & porselein (glaswerk, servies, schaaldieren-tools)
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | hapje, hapjes | vis, weekend | internationaal | glutenvrij, lactosevrij

Langoustines op kruidenzout met vanille-olijfolie is elegant comfortfood ten top! En met je handen eten maakt het nog lekkerder.

Voorbereiding:10

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 el lavendel
  • 2 el verveine, gedroogd of vers
  • 1 kg zeezout
  • 1 kg kraakverse langoustines
  • 1 vanillepeul
  • olijfolie

Instructies

  1. Ris de tijm en rozemarijn.
  2. Voeg de lavendel toe en verkruimel de gedroogde verveine erboven meng dit goed door het zeezout. Doe dit het liefst een halve dag van te voren.
  3. Snijd de langoustines met een scherp mesje open op hun buik, snijd bijna door zodat je ze als het ware open kunt klappen.
  4. Verdeel het zout over een ovenschaal. Leg de langoustines erop met het vlees op het zout, zo nemen ze de smaak op.
  5. Verhit de oven op 230°C of zo heet mogelijk. Gril de langoustines 3-4 min. tot net gaar.
  6. Haal ze van het zout af, veeg het teveel eraf. Ris de vanillepeul open, schraap de zaadjes in lekkere olijfolie en meng. Geef schaaltjes van de vanille-olie erbij, om de langoustines in te dopen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 110 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 6 g

Recepten: Merijn Tol, Fotografie: Sophia van den Hoek, Styling: Maaike Koorman, Bereiding: Martine Steensra, m.m.v. Duikelman Kookboeken & Porselein (glaswerk, servies, schaaldieren-tools)

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: tomatentaart met ui en ansjovis van Meike Krüger | delicious.magazine