langoustines op kruidenzout met vanille-olijfolie

langoustines op kruidenzout met vanille-olijfolie
Recept: Merijn Tol, Fotografie: Sophia van den Hoek, Styling: Maaike Koorman, Bereiding: Martine Steenstra, m.m.v. Duikelman kookboeken & porselein (glaswerk, servies, schaaldieren-tools)
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hapje, hapjes | vis, weekend | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Langoustines op kruidenzout met vanille-olijfolie is elegant comfortfood ten top! En met je handen eten maakt het nog lekkerder.
Voorbereiding10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 el lavendel
  • 2 el verveine, gedroogd of vers
  • 1 kg zeezout
  • 1 kg kraakverse langoustines
  • 1 vanillepeul
  • olijfolie

Instructies

  • Ris de tijm en rozemarijn.
  • Voeg de lavendel toe en verkruimel de gedroogde verveine erboven meng dit goed door het zeezout. Doe dit het liefst een halve dag van te voren.
  • Snijd de langoustines met een scherp mesje open op hun buik, snijd bijna door zodat je ze als het ware open kunt klappen.
  • Verdeel het zout over een ovenschaal. Leg de langoustines erop met het vlees op het zout, zo nemen ze de smaak op.
  • Verhit de oven op 230°C of zo heet mogelijk. Gril de langoustines 3-4 min. tot net gaar.
  • Haal ze van het zout af, veeg het teveel eraf. Ris de vanillepeul open, schraap de zaadjes in lekkere olijfolie en meng. Geef schaaltjes van de vanille-olie erbij, om de langoustines in te dopen.

Voedingswaarde

calorieën: 110kcal
eiwit: 13g
vet: 6g
auteur: delicious.
Recepten: Merijn Tol, Fotografie: Sophia van den Hoek, Styling: Maaike Koorman, Bereiding: Martine Steensra, m.m.v. Duikelman Kookboeken & Porselein (glaswerk, servies, schaaldieren-tools)
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: tomatentaart met ui en ansjovis van Meike Krüger | delicious.magazine