aantal |
zoet |
familietijd, weekend |
hollands |
Ingrediënten
- 3 eieren gesplitst + 1 eiwit, losgeklopt
- 1 vanillestokje opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
- 40 g kristalsuiker fijn
- 10 g custardpoeder
- 80 g bloem
- 15 g aardbei* gevriesdroogd
- 2 el kristalsuiker
- ook nodig: bakplaat belegd met bakpapier
Instructies
- Klop voor de koekjes de eidooiers met de fijne suiker en vanillezaadjes van 1 vanillestokje in 5-8 min. dik, romig en bleekgeel. Klop in een andere, brandschone kom de 3 eiwitten stijf en spatel ze luchtig en voorzichtig door het dooiermengsel.
- Zeef het custardpoeder en de bloem boven het eiermengsel en spatel er voorzichtig en luchtig doorheen.
- Maal in het kleine bakje van de keukenmachine de gevriesdroogde aardbei tot poeder.Houd van het poeder 2 el voor de garnering achter. Voeg de gewone kristalsuiker toe aan de keukenmachine en pulseer tot het mengsel lichtroze is.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een spuitzak met spuitmondje in een hoge smalle beker. Vul de spuitzak met hetkoekbeslag. Spuit lange vingers van 10 cm op het bakpapier. Bak de lange vingers 12-13 min. tot ze net goudgeel gekleurd zijn. Bestrijk ze snel dun met eiwit, bestrooi met de roze suiker en bak nog 1-2 min. Laat ze daarna afkoelen op de plaat.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!