aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Aardappels, vlees en groente? Ja zeker! In dit recept vind je de moderne variant: vlees met seizoensgroenten, overheerlijk en snel klaar.
kooktijd40 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 750 g lamsschouder ontbeend, in blokjes van 2 cm
- 1 tl sumak
- 1 tl komijn gemalen
- 4 el appelciderazijn
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 knoflook grote teen, geperst
- 1 biet groot, rauw, geschild, grof geraspt
- 2 wortels grof geraspt
- 200 g spinazieblaadjes geblancheerd, koud afgespoeld, droog gedept
- 1 el granaatappelmelasse
- 500 ml Griekse yoghurt
- ½ bos munt blaadjes afgeplukt, fijngesneden (of evt. muntcress)
- ook nodig: 8 metalen spiesen of 8 geweekte houten satéstokjes
instructies
- Schep het vlees in een kom om met de sumak, komijn en wat zout en peper. Rijg ze aan spiesjes en bewaar bij kamertemperatuur terwijl je de salade maakt.
- Klop in een kleine kom de azijn en olie met de knoflook en wat zout en peper tot een vinaigrette.
- Schep de biet, wortel en spinazie in drie afzonderlijke kommen en verdeel de vinaigrette hierover. Laat alles ± 5 min. intrekken.
- Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Gril de spiesen rondom in ± 8 min. rosé of iets langer voor meer doorbakken vlees. Bestrijk met granaat appelmelasse.
- Breng de yoghurt op smaak met zout en peper en schep op de borden. Bestrooi met de munt en verdeel de groenten erover. Serveer met de spiesen (en garneer evt. met de cress).
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!