Lamsschenkels in pittige saus

Lamsschenkels in pittige saus

aantal 4 | hoofdgerecht | najaar | mediterraans |
Heb je het geluk dat je een middag vrij bent? Maak dan deze lazy lamsstoof. Neem eerst het boodschappenlijstje over en kijk wat je al in huis hebt. Ga even langs de Islamitische slager voor 4 mooie stukken bovenpoot van het lam. Het recept is niet moeilijk, maar het gerecht moet wel 2 uur stoven. Geloof delicious.; dat is het waard.
Kooktijd40 minutes
Stoven2 hours
Totale tijd2 hours 40 minutes

Ingrediënten

  • 4 à 300 g lamsschenkels
  • zout en peper versgemalen
  • 25 g boter of margarine
  • 1 wortel in schijfjes
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 stengel bleekselderij in schijfjes
  • 2 chilipepertjes gedroogd, pepperoncini, fijngemalen in de vijzel
  • 4 paprika’s zaden en lijsten verwijderd, in repen
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 ml wijn rood
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el citroensap
  • extra nodig: keukenpapier, staafmixer

Instructies

  • Dep de lamsschenkels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan, bak de schenkels hierin in ± 5 min. rondom bruin en neem ze uit de pan.
  • Voeg de wortel, ui, knoflook, bleekselderij, chilipeper en paprika toe en bak de groenten ± 5 min. zachtjes in het braadvet van de schenkels. Roer de tomatenpuree door de groenten, bak deze ± 1 min. mee en schenk dan de wijn en bouillon erbij. Leg de schenkels en de takjes rozemarijn erbij en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag en laat de schenkels ± 2 uur stoven. Voeg wat extra bouillon of wijn toe als de saus te dik wordt.
  • Neem de gare schenkels uit de saus, pureer de saus met de staafmixer, breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer de schenkels met de saus. Lekker met saffraanrisotto.

Voedingswaarde

calorieën: 550kcal
vet: 29g
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
Tip: van de paprikasaus houd je veel over. Je hebt deze hoeveelheid nodig om te kunnen stoven, maar het is te veel voor bij de schenkels. Wat je aan saus overhoudt, kan je prima als soep of pastasaus gebruiken.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!