lamsrack met linzen, spinazie, citroen & feta

lamsrack met linzen, spinazie, citroen & feta
RECEPT: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNELY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Wil je deze lamsrack met linzen maken, maar is lamsvlees nog niet in het seizoen? Ga dan voor deze echte delicious.-klassieker: kip à la Normande.

Lamscarré met linzen, spinazie, citroen & feta

aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Bak de lamsracks even aan en laat ze met de pilafrijst rustig verder garen in de oven. De citroen en feta geven dit gerecht een frisse, zomerse touch.
Kooktijd20 minutes
marineren & oven50 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenbestendige braadpan

Ingrediënten

  • 2 el extra vergine olijfolie + extra voor erbij
  • 1 el fijngesneden oreganoblaadjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • rasp en sap van 1⁄2 biocitroen
  • 4 lamsracks à 250 g elk met 3 ribbetjes, op kamertemperatuur
  • 150 g feta verkruimeld

rijstpilaf met linzen

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 kleine prei, in dunne ringetjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • rasp en sap van 1⁄2 biocitroen
  • 225 g basmatirijst
  • 115 g le puy-linzen
  • 750 ml hete kippenbouillon
  • 50 g spinazieblaadjes
  • 4 el fijngesneden dille + extra voor erbij
  • 4 el fijngesneden oregano + extra voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Meng in een grote kom de olijfolie met 1 el oregano, 1 teen knoflook, de citroenrasp en het -sap en wat zout en peper.
  • Schep de lamsracks hiermee om en laat ± 15 min. marineren.
  • Verhit de olie voor de pilaf in een braad- pan of braadslee op matig tot hoog vuur. Bak hierin de prei en knoflook met de citroenrasp 3-4 min. Voeg de rijst en linzen toe en schep even om. Schenk de bouillon erbij, dek af met de deksel of aluminium- folie en zet 25 min. in de oven.
  • Verhit intussen een grote koekenpan op matig tot hoog vuur en bak hierin het vlees in 3-4 min. rondom bruin. Leg ze op de pilaf, leg de deksel weer op de pan en zet nog 8-10 min. in de oven voor medium-rare of 10-12 min. voor medium.
  • Neem de pilaf uit de oven en laat het lamsvlees 5 min. rusten op een snijplank. Schep de spinazie, dille en oregano door de pilaf en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de lamsracks weer op de pilaf, bestrooi vlak voor serveren met feta en nog wat kruiden en besprenkel met het citroensap en nog wat olie.

Voedingswaarde

calorieën: 1022kcal
eiwit: 55g
vet: 60g
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Over lamsrack

Een lamsrack, lamscarré of carré d’agneau is een heerlijk stukje lamsvlees uit de rug van een lam. Het vlees zit om de ribben en wordt loodrecht op de ruggengraat gesneden. Op deze manier krijg je 16 lamskoteletten. Voor de liefhebber een goed stuk vlees, omdat lamsrack het meest malse deel van het lam is.

Probeer ook eens deze lamsracks met kruidenkorst en parmezaan-aardappels