lamsrack met ansjoviskruim en aspergebroccoli

lamsrack met ansjoviskruim en aspergebroccoli
STUDIO PHILIPPI

Ga je koken voor gasten? Maak Jannekes heerlijke lentemenu. Start met gemarineerde buffelmozzarella, imponeer daarna met lamsrack met ansjoviskruim en serveer toe millefeuille met witte-chocoladeganache en passiefruitcoulis.

Lamsrack met ansjoviskruim en aspergebroccoli

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, pasen, weekend | internationaal |
Handig: de lamsrack mét korst kun je helemaal voorbereiden en in de koelkast bewaren. Reken op 5 extra ovenminuten omdat het vlees uit de koelkast komt. Evt. kun je de krieltjes en aspergebroccoli ook een paar minuten blancheren of stomen. Je bakt ze dan de volgende dag in de helft van de tijd beetgaar.
Kooktijd28 minutes
Totale tijd28 minutes

Ingrediënten

  • 600 g lamsrack
  • 1 snee wit casinobrood
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • handvol peterselie
  • rasp van 1 biocitroen
  • 600 g kriel met schil*
  • 400 g bimi of aspergebroccoli
  • 8 el olijfolie
  • 1 el mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Dep de lamsrack droog en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsrack in 8 min. rondom goudbruin aan.
  • Maal intussen met de staafmixer de snee brood met de ansjovis en peterselie fijn. Voeg de citroenrasp, 1 el olijfolie en peper naar smaak toe. Leg de lamsracks in een ovenschaal. Bestrijk de bolle vlees- kant dun met mosterd en verdeel het broodkruim erover. Druk licht aan. Bak de lamsracks in de voorverwarmde oven 12-15 min. tot het kruim goudgeel is en het lamsvlees rosé en sappig vanbinnen.
  • Verhit intussen in een koekenpan 3 el olijfolie. Halveer eventueel grotere krieltjes en bak de krieltjes in 12-15 min. goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de resterende 2 el olijfolie. Bak de groente in 6-9 min. beetgaar. Bestrooi de kriel en bimi met zeezout naar smaak.
  • Verdeel de lamsrack over 4 borden en serveer met de bimi en krieltjes.

Voedingswaarde

calorieën: 652kcal
eiwit: 28g
vet: 43g
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
* Bak meer krieltjes als je grote eters aan tafel hebt.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ansjovis over? low-budget smaakexplosie: 18x recepten met ansjovis