glutenvrij / lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Frisse kruiden bij het lamsvlees én geroosterde paprika bij de groenten maken dit tot dynamische lentekost.
Kookgerei
- keukenmachine, staafmixer met hoge mengbeker
Ingrediënten
- ¾ bosje peterselie
- ¾ bosje dille
- ¼ bosje munt, blaadjes geplukt
- 3 el kappertjes
- 2 ansjovisfilets
- 1 teen knoflook
- 8-9 el olijfolie + extra om in te bakken
- rasp van 1 biocitroen
- 12 lamskoteletten
- 350 g geroosterde rode paprika pot
- 80 g gerookte gezouten amandelen
- 3 el rodewijnazijn
- 1 bosje lente-ui ± 8 stuks
- 500 g groene asperges
Instructies
- Hak de peterselie en dille met steeltjes met de muntblaadjes, kappertjes, ansjovis, knoflook, 5 el van de olijfolie en citroenrasp in de keukenmachine tot salsa verde. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf de lamskoteletten rondom in met de salsa en laat minstens 15 min. marineren op kamertemperatuur.
- Maak intussen de romescosaus; pureer met de staafmixer in een hoge mengbeker de geroosterde paprika’s met de amandelen, rodewijnazijn en 2 el olijfolie tot gladde romescosaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een scheutje olijfolie en bak de lamskoteletten rondom 3-4 min. op middelhoog vuur. Laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie ± 5 min. rusten.
- Verhit een grillpan voor op hoog vuur. Besprenkel de lente-ui en de groene asperges rondom met de rest van de olijfolie. Gril in delen totdat aan beide zijden grillstreepjes verschijnen. Serveer de lamskoteletten met de gegrilde groenten en romescosaus.
Voedingswaarde
calorieën: 868kcal
eiwit: 48g
vet: 67g
koolhydraten: 12g
TIP Lekker met geroosterde aardappeltjes.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: lamskoteletjes met za’atar, fattoush & spinazie-dadelsalade