aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
turks |
hoofdgerecht |
weekend |
turks |
Met zoveel kruiden en specerijen is het moeilijk om niet van dit gerecht te houden.
Ingrediënten
- 2 tl komijnpoeder
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 limoen sap
- 6 el olijfolie
- 400-500 g lamsvlees in blokken
- 1 aubergine groot, in blokjes van ± 2×2 cm
- 2 uien fijngesneden
- 5 tomaten rijp, groot, in blokjes
- 300 g bulgur fijn, supermarkt of Midden-Oosterse winkel
- 750 ml kippen- of groentebouillon van tabletten
- 3 el munt grof gesneden + blaadjes voor erover
- ook nodig: 8 lange satéstokjes of spiesen
Instructies
-
Meng in een schaal de komijn, knoflook,het limoensap, 2 el van de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het lamsvlees en de aubergine erdoor en marineer 30 min. afgedekt in de koelkast.
-
Rijg het lamsvlees met de aubergine om en om aan 8 spiesen. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak hierin de ui en tomaat 3-5 min. op halfhoog vuur. Schep de bulgur erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en kook de bulgur in 8-10 min. gaar. Verhit de grillpan goed heet voor. Bestrijk de spiesen met de laatste 2 el olijfolie. Gril de kebabs in 6-8 min. rondom bruin en naar wens rosé of net gaar. Meng de munt door de bulgur en breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de bulgur op een schaal, garneer met de muntblaadjes en leg de kebabs erbij. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!