Lambrusco-zabaglione met kardemom en blauw fruit

Lambrusco-zabaglione met kardemom en blauw fruit

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | nagerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Binnen een kwartier zet je iets op tafel om je vingers bij af te likken. Extra lekker: schep nog een bol notenroomijs of vanilleroomijs bij de zabaglione.
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen
  • 3 kardemompeulen
  • 75 ml rode lambrusco, op kamertemperatuur
  • 3 eidooiers
  • 4 el suiker

Instructies

  • Verdeel het fruit over 4 schaaltjes. Kneus de kardemompeulen en haal de zaadjes uit de peulen. Stamp de zaadjes in een vijzel fijn en strooi over het fruit.
  • Breng een laag water aan de kook in een pan. Klop in een wijde kom (die op de pan pasmet de mixer de eidooiers met de suiker luchtig en bleekgeel. Mix de lambrusco erdoor.
  • Draai het vuur laag. Zet de kom op de pan met kokend water - laat de kom het water niet raken. Blijf kloppen met de mixer en laat het eimengsel in 5-10 min. binden tot een dikke en romige schuimige vla.
  • Verdeel de zabaglione over het fruit en dien meteen op.

Voedingswaarde

calorieën: 135kcal
eiwit: 3g
vet: 5g
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
Voorbereiden (4 uur van tevoren): Maak de zabaglione evt. een paar uur van tevoren. Houd de schuimige vla warm in een thermoskan. Klop de zabaglione vlak voor serveren evt. nog 2 min. op.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!