De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kwartel gevuld met quinoa


aantal 4 | hoofdgerecht | kerst | midden-oosters |
Kwartel op je menu geeft kerst een chic tintje. Vul ze met quinoa, amandelschaafsel en mooie rode granaatappelpitjes en zet ze 20 min. in de oven. Easy does it!
voorbereiding30 minuten
kooktijd10 minuten
Oven20 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 50 g volkorenquinoa
  • 100 ml groente- of gevogeltebouillon
  • 3 el amandelschaafsel
  • 75 g granaatappelpitjes + extra voor garneren
  • 1 sinaasappel bio, rasp
  • 4 el korianderblad fijngesneden + extra voor erover
  • 2-3 1 tl sriracha Thaise chilisaus
  • 4 kwartels à 250 g
  • 3 el olijfolie

instructies

  • Kook de quinoa in de bouillon afgedekt en volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de quinoa op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud ook op een bord. Meng de quinoa met 50 g van de granaatappelpitjes, sinaasappelrasp, koriander en het amandelschaafsel. Breng op smaak met de sriracha. Vul de kwartels met het mengsel en dek ze goed af. Bewaar in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kwartels met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kwartels in 5 min. rondom bruin aan.
  • Leg ze in een braadslee en bak in de voorverwarmde oven in 20 min. verder goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en koriander. Verdeel er evt. ook nog wat gremolata* over.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gremolata: meng een half bosje fijngesneden koriander met 1 teen knoflook uit de pers, de rasp van 1 (bio)sinaasappel en zout en peper naar smaak.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kwartel gevuld met quinoa